تشکیل شعب ویژه برای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر
به گزارش روابطعمومی ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی، عباس تعدادی مدیر نیروهای مسلح و قوه قضائیه ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی در گفتوگو با رادیو خراسان اظهار کرد: اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، امربهمعروف و نهیازمنکر را وظیفه همگانی و برعهده مردم میداند. در سال ۱۳۹۴ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به تصمیم مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
وی افزود: ماده ۱۱ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر قوه قضائیه را مکلف کرده که شعب ویژه برای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تشکیل دهد. این شعب در مشهد مقدس و استان خراسان رضوی تشکیل شده که شعبه ۱۸ و ۱۹ شورای حل اختلاف دادسرای ناحیه ۳، مجتمع قضایی ثامن و شعبه ۳۲۲ دادیاری دادسرا در حوزه امربهمعروف و نهیازمنکر و حمایت از آمران به معروف فعال است.
تعدادی با اشاره به ماده ۴ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مراتب امربهمعروف و نهیازمنکر را در سه بخش اعلام و توضیح داد: امربهمعروف و نهیازمنکر در سه مرحله قلبی، زبانی و عملی انجام میشود که دو مرحله اول آن وظیفه آحاد مردم است و مرتبه عملی آن در موارد و حدودی که قوانین مقرر کرده تنها وظیفه دولت و نهادهای حکومتی است.
وی تأکید کرد: آمران به معروف و ناهیان از منکر برای اینکه از شرایط حمایت قانونی بهرهمند شوند تنها باید دو مرحله اول قانون حمایت؛ انزجار قلبی و تذکر لسانی را انجام دهند. چنانچه در این مرحله برای آمر به معروف پس از تذکردادن درگیری فیزیکی پیش آمد، باید بلافاصله با پلیس تماس گرفته و اقدامی انجام ندهد.
مدیر نیروهای مسلح و قوه قضائیه ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی ادامه داد: پس از حضور پلیس در صحنه و انجام صورتجلسه، به کلانتری مراجعه کنند و در صورت نیاز نامه پزشکقانونی را دریافت و پس از تأیید پزشکی قانونی همراه با صورتجلسه کلانتری به مدیریت حقوقی ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان مراجعه کنند تا پرونده تشکیل و پیگیری شود.
وی در پایان اعلام کرد: از ابتدای امسال تا کنون ۲۰ پرونده با موضوع حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان تشکیل شده که ۸ پرونده آن به نفع آمران به معروف مختومه و ۱۲ پرونده دیگر در حال رسیدگی است.
انتهای پیام /