تمام افراد در جامعه مأمور به انجام امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در تمام ابعاد هستند

1402/08/15 9:06
امام جمعه و رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر شهرستان داورزن گفت: امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مانند نماز و روزه جایگاه و اهمیتی دارد که همه جامعه اسلامی مأموریت دارند تا حق امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را ادا کنند.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر خراسان رضوی؛ حجت الاسلام والمسلمین جواد علیزاده، امام جمعه و رئیس ستاد امربه‌معروف شهرستان داورزن اظهار کرد: جایگاه واجب الهی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر یک جایگاه بسیار ویژه‌ای است که به تعبیر روایات «قیام و قوام دیگر واجبات به قیام و قوام این واجب الهی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر است.» این دو واجب الهی مانند نماز و روزه جایگاه و اهمیتی دارد که همه جامعه اسلامی مأموریت دارند تا حق امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را ادا کنند.

وی افزود: از بعد اجتماعی قطعاً در جامعه اسلامی برای رشد و تعالی جامعه اسلامی دستوراتی را خدای متعال و اهل‌بیت بیان کرده‌اند. برای جلوگیری از مفاسدی که در فضای جامعه ایجاد می‌شود و رفع موانعی که برای رشد، تعالی و تکامل افراد جامعه در فضای جامعه اسلامی قرار دارد بر انجام این دو واجب الهی تأکید کرده‌اند. در آیات و روایات هم اهمیت و جایگاه اساسی این فریضتین بیان شده است.

علیزاده عنوان کرد: در جامعه ما به امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر کم‌توجهی صورت می‌گیرد. ضرب‌المثل‌هایی که امروزه در کشور ما فرهنگ شده است، مانند «عیسی به دین خود موسی به دین خود» و امثال این موارد نتیجه بی‌تفاوتی‌ها نسبت به بخشی از منکرات و معروفات در جامعه است.

وی با بیان این مطلب که انجام درست فریضتین آثار اجتماعی بسیار ارزشمندی می‌تواند داشته باشد، توضیح داد: اگر فضای فرهنگی امربه‌معروف و حساسیت جامعه نسبت به انجام معروفات و تشویق افراد به سمت خوبی‌ها که در نگاه دینی ما به‌ویژه برای نسل کودکان و نوجوانان تأکید شده پررنگ شود و از طرف دیگر افراد در جامعه نسبت به فعل منکر بی‌تفاوت نباشد، جامعه ایده‌آل اسلامی خواهیم داشت.

رئیس ستاد امربه‌معروف شهرستان داورزن افزود: یکی از مشکلات و آسیب‌هایی که در فضای جامعه وجود دارد ممکن است به غفلت ما از این دو واجب الهی برگردد. تمام افراد جامعه همان‌طور که نسبت به خیلی از موضوعات دیگر مانند احترام به قوانین راهنمایی‌ورانندگی و امثال این عمل می‌کنند اگر در همین حد برای انجام فریضتین دغدغه داشتند خیلی از آسیب‌ها و مشکلاتی که امروز در فضای اجتماعی، روابط اجتماعی، مسائل فرهنگی، ناهنجاری‌های اخلاقی و... که جامعه را فراگرفته، دیگر وجود نداشت.

وی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را عامل پیشگیری از آسیب‌ها در جامعه عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد غفلت، کم‌توجهی و عملکردی که ما و مسئولین داشتیم باعث ایجاد آسیب‌ها و مشکلات در جامعه شده است. اگر همه افراد نسبت به این موضوع دغدغه داشتند بدون شک بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات موجود وجود نداشت. بسیاری از مشکلاتی که وجود دارد اگر با نگاه و رویه‌ای درست حل شود قابل‌جبران خواهد بود. 

علیزاده خاطرنشان کرد: جوانان در اقامه ارزش‌های دینی و بسیاری از مسائل اجتماعی نقش ویژه‌ و باارزشی دارند. اگر جوانان با توان، انرژی، انگیزه بالا، روحیه و نشاطی که دارند در احیا و تبیین امربه‌معروف حضور پررنگ‌تری داشته باشند، می‌توانند در ترویج معروف و کاهش منکر در تمام ابعاد جامعه تأثیر مثبتی برجاگذارند. به طور مثال حضور جوانان و گروه‌های جهادی در مشکلاتی مانند شیوع بیماری کرونا مؤثر بود.

انتهای پیام/

تمامی حقوق این سایت برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی محفوظ است.