به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی؛ زهره اسماعیل زاده، معاون علمی و مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر خراسان رضوی اظهار کرد: ما کشوری هستیم که پرچم دار آن نخبه ای است که در هر زمینه ای شاخص ها و الگوها و ملاک برای الگو شدن را مشخص می کند، و این همان گام موثریست که ما را از سایر ملت ها متمایز میکند، با مروری مختصر در سخنان مقام معظم رهبری مدظله العالی میتوان به مفهوم مهندسی فرهنگی به معنای حقیقی آن دست یافت، فرهنگ در واقع یک سیستم است که دارای اجزایی است. این اجزا در تعامل با یکدیگر میباشند. مهندسی فرهنگی به معنی نظمدهی، جهتدهی، جهتیابی و انسجام مجموعه دستگاههای کشور در جهت حفظ و حراست از فرهنگ آن کشور است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به فرموده مقام معظم رهبری مدظله العالی برای روشنشدن مفهوم مهندسی فرهنگ و فرآیند آن: “یکی از مهمترین تکالیف ما در درجهی اول مهندسی فرهنگ کشور است. یعنی مشخص کنیم که فرهنگ ملی، فرهنگ عمومی در جامعه بهوجود میآید، چگونه باید باشد، اشکالات و نواقصاش چیست؟ کندیها و معارضاتش کجاست. بنابراین در یک سیستم مهندسیشده، نقش و وظیفهی هر یک از اجزاء به خوبی مشخص شده و تعامل هر یک از عناصر و اجزاء با یکدیگر مشخص میباشد، به گونهای که این سیستم، کارکرد لازم را داشته و به هدف خود دستیابد. حیات هر جامعهای به فرهنگ آن بستگی دارد. پس ملتها وظیفه دارند که برای ادامهی حیات انسانی و تکامل معنوی خویش، محیط زیست فرهنگی خود را مهندسی و مدیریت کرده و آنرا از ضعفها پاک سازند، همچنین عناصر و مؤلفههای حیاتبخش آنرا تقویت نمایند و از نفوذ و ورود عناصر آلاینده و خسارتبخش فرهنگ دیگر، جلوگیری نمایند. بنابراین میتوان گفت که مهندسی فرهنگی در هر کشوری، برای تحقق فرهنگ آرمانی و فرهنگ هدف میباشد.
اسماعیل زاده در ادامه گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر مامن امنی است برای مردم مطالبه گر که اگر مطالبه به حقی از ترک فعل دستگاه، نهاد و… داشتند و پاسخی نشنیدند، به عنوان دستگاه نظارتی این الزام و حمایت را ایجاد نماید. این حمایت میتواند قالب های مختلفی داشته باشد از جمله قالب های چندرسانه ای و… که موجب آن میشود قوانین را به اطلاع عموم رساند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه