مهدی سالاری، معاون آموزش و پژوهش ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی در گفتگو با رادیو استانی گفت: در روان شناسی اجتماعی مفهومی داریم به عنوان پنجره شکسته که اولین بار حدود سی سال پیش در ماهنامه آتلانتیک، منتشر شد. در این مقاله نسبتاً طولانی این طور عنوان شد که ساختمانی را در نظر بگیرید که چند پنجره شکسته دارد. اگر این پنجرهها تعمیر نشوند، احتمالاً افراد خرابکار، در هنگام مشاهدهی این ساختمان (در مقایسه با یک ساختمان سالم) تمایل بیشتری به تخریب سایر پنجرهها خواهند داشت. حتی ممکن است وارد آن ساختمان شوند و اگر کسی ساکن آنجا نباشد، آنجا را اشغال کنند.
وی در ادامه تشریح کرد: فرض کنید در یک پیادهرو، قطعاتی از زباله ریخته شود. چند قطعه زباله جمع میشود و به سرعت زبالهها افزایش پیدا میکنند. در نهایت، مردم ظرف غذاهای خود را آنجا رها خواهند کرد و حتی شاید به ماشینها دستبرد زده شود.
سالاری گفت: سالهاست در پزشکی بحث بر این است که بهداشت بر درمان مقدم است. آمارها، پلیس و مردم هم نباید صرفاً به دنبال جرمها و آسیبهای فردی باشند. باید بکوشیم جامعهای را حفظ و نگهداری کنیم که هر جنسی از پنجره های شکسته را نداشته باشد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم هستهی بحث نظریه پنجره های شکسته را به سادهترین زبان ممکن بیان کنیم میتوان به اهمیت امربه معروف ونهی ازمنکر به عنوان مهمترین نقش مردم در جلوگیری از بروز خطاهای بزرگ اشاره کنیم.
وی در پایان افزود: اگر بخواهیم شاهد تخلفات و خطاهای بزرگی نباشیم راهش این است که نسبت به گناهان و تخلفات حتی کوچک در محیط کار، محله و خانواده بی تفاوت نباشیم و در زمان مناسب بهترین واکنش را نشان بدهیم. حضرت امیر می فرمایند: «بزرگترین گناهان در پیشگاه خدای متعال گناهی است که نزد صاحب آن کوچک شمرده شود.»
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه